Humor godkänd av staten?

Det blir allt svårare att skratta åt det som kallas humor men i själva verket är hån av andra människor. SVT har haft en humorserie vid namn Humor godkänd av staten. De som anklagar människor som har empati och eftertänksamhet för att vara politiskt korrekta tycker förmodligen att det är humor i sig. Att humor inte får finnas i Sverige om den inte godkänts av staten. Jag tycker tvärtom att staten misslyckats kapitalt på sistone.

Manuset till Guldbaggegalan och Melodifestivalen har innehållit tydliga och onödiga skämt på andras bekostnad. Sissela Kyle bad förvisso om ursäkt för skämtet som kunde uppfattas som rasism, men Anders Jansson och Nour el Refai följde upp hånet mot flöjtister med att håna ännu fler musiker i nästa program. Det är ledsamt att humor så ofta görs på andras bekostnad och genom att fördomar stärkts. Och ledsamt att varken manusförfattare eller (vanligen proffsiga) programledare ägnar sig åt eftertanke och empati när de gör program som borde vara för hela folket.

20140210-124411.jpg

4 reaktioner på ”Humor godkänd av staten?”

  1. Och samtidigt stänger SR av Soran Ismail för att han är för politisk under valåret. Det är skillnad på vilkas bekostnad man får skämta…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *