Värmande post

Det är blankis på vår gård. Då kan sparken användas som hjälpmedel till ofrisk kropp. Lätt nedförslut på väg till postlådan ger en långsam liten åktur dit och rollator/halkskydd på väg tillbaka.

Igår innehöll postlådan varm omsorg. Mamma Mary, aka Missmarywantsmanythings är en person som ger. Omsorg i form av ett par för mig stickade handledsvantar (kanske de heter?) i vackraste skogsgröna färg. Oj så glad jag blev! Det är ju så att jag mår så mycket sämre av kylan och vill prova all slags värme för att försöka må bättre. ”Tänk att du har förstått det!” som Tant Nilsson sa när Madicken hade köpt tillbaka hennes kropp från Doktor Berglund. 🙂

Tack fantastiska Mary!

20140211-102848.jpg

20140211-102950.jpg

Häromveckan provade jag SPA-värme, trots att en sån utflykt egentligen är lite för mycket. En god vän körde mig från dörr till dörr, bar min väska och skalade min apelsin. Vi hade sköna och viktiga samtal så det gjorde själen gott, men oj så kroppen protesterade. Den fuktiga värmen gav hjärtklappning och tung andning många timmar efter hemkomst. En sorg att inse att det som förr gjort gott nu gjorde ont.

Men en otrolig glädje att vara förmån för omsorg från så många håll. Varma ord, sköna böner, värmande vantar och skalad citrus.

8 reaktioner på ”Värmande post”

 1. <3 …och innan du möter någon på byn och tar strid för att dina vantar är stickade kan jag avslöja att de är virkade. 😉 Stor kram fina Cecilia!

  1. Hoppla! 🙂 Ja, det bevisar bara att jag har noll poäng i handarbete. Hela nian höll jag på att sy en ful cardigan (så sa man då) där varenda sömn blev fel! Sen har jag inte testat nåt mer i den vägen.

   Lilleman blev väldigt förtjust i dem och ville ha ett par svarta i tyg. Men det gick bra att låna mina också. Till boxningshandskar. 😮 😉

 2. Verkligen härligt med sådana vänner!
  Och att du får värme på två sätt.
  Både varm vänskap och varma handleder.
  Kram och Guds välsignelse.

 3. Åh! Sådana överraskningar är väl underbara! Jag blir glad fastän det inte var jag som fick paket, för du är så väl värd värme och omtanke! Så fina handledsvärmare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *