Kärleksört

För tjugotvå år sedan var jag en nyförälskad nitton/nästantjugoåring som inte riktigt kunde begripa det mirakel som hade skett.

20120909-161815.jpg

På midnattspromenaden vid folkhögskolan visade det sig att kärleken var besvarad. Det som jag hade drömt om, men inte vågat tro på, blev verklighet. Kärlek. Som varar än. Kärleksörten blommar lägligt nog just idag.

Vid kökssamtalet med goda vännerna igår kväll pratade vi om åren och kärleken. Och det visade sig att det ena vänparet också firar lika många år tillsammans i dessa dagar! Och det tredje paret vänner har också passerat dryga 20 år tillsammans. Det är något att glädjas över. Ingen av oss har gått fri från sjukdom och andra bekymmer i livet runt 40, men vi har något som så många andra saknar: Trygg kärlek som varar år efter år. Kroppen värker och febern ger sig inte, men ändå är det en blomstrande dag.

6 reaktioner på ”Kärleksört”

  1. Så härligt att få uppleva varaktig kärlek! Kom på att jag och min man kommer upp i 12 år nu i höst. Det hade jag kanske inte trott ibörjan, men är glad att det blev så.

    Håller verkligen med om att en trygg kärlek är mycket att hålla i när det blåser. Och om den rycks undan, då blir också allt annat så mycket svårare.

  2. Så härligt! Vi har 17 år tillsammans, det har gått upp och det har gått ner, det har inte varit lätt alla gånger, men det blir bara bättre med åren! Den fasta punkten i våra liv.

  3. Så fantastisk o härligt för det är inte självklart kärleken håller gn prövningar. För det får man arbeta på sin Kärlek och det kan till o med var hårt arbete. Så gläds med er. Och ber om fortsatta goda år och mera av hälsa
    kram

  4. Javisst är det underbart,när kärleken faktisk varar? 🙂 Min man och jag gifte oss ganska ”sent” i livet.jag var 37 han 40….Vi har gått igenom en hög svårigheter,som nästan tog kål på vår relation.Men,nu har vi varit gifta i över tio år,och jag kan aldrig tänka mej ett liv utan honom…Kärleken har liksom växt…
    Ha det så godt./Sölvi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *