Lussefrossa

Snart är det advent. Då börjar jästsäsongen för min del. Jag bakar alltför lite annars, men lussebullar är min grej.

Kletig deg (recept minus 3-4 dl av mjölet) med nån syrad mejeriprodukt gör saftiga bullar

Barnen hakade på. De åt snabbmat, färdig risgrynsgröt, medan degen jäste och jag sparade mig åt bullarna 😉

Lussekattungen ville vara med

Lokaltidningen har just nu en fototävling: Årets lussekatt. Den här katten kanske vet det, för hon ville vara med på många lussekattsbilder.

Och gott blev det

Tre satser lussebullar innebär att sysselsättningen för kvällen är klar. Dega, knåda, rulla, bulla, röja. Och så läsa Pettson och tomtemaskinen för den yngste bagaren medan mellanbagerskan kunde fresta sina Facebookkamrater med sina bullar. Sen en stund i soffan för mig, och ett viktigt samtal med en vän i luren. Mumsandes några tuggor bulle och sörplandes några klunkar te under tiden.

Nu ska (de flesta av) bullarna läggas i frysen och plockas fram på lördag när det är dags att servera fika på EFS-kyrkans missionsförsäljning. Där kan man köpa fika till bra pris och köpa en syltburk eller en limpa bröd på auktion för närmare 1000 kr. Inte särskilt hutlöst när det går till något bra.

8 reaktioner på ”Lussefrossa”

  1. Åh så smarrigt. Älskar lussebullar men så liten ork och maken har så fullt på jobbet så det brukar bli saffranbröd först till jul. Så vi får se. Kul med auktion. Hopas ni får en mkt pengar Kram

    1. Hoppas du får lussebullar i advent! Om det blir nån över efter missionsauktionen kanske jag får posta den till dig 🙂

  2. Åh, vad fina dina lussebullar blev! Mina blev mer som lusseklumpar, men de funkade de med för jag tar också minus 3-4 dl mjöl, då blir de som allra bäst! Kramar!

    1. Saftiga lusseklumpar låter också gott 🙂 Kul att du har samma receptvariant. Jag fattar inte varför det står 17 dl i recepten. Skulle ju bli snustorra bullar?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *