När det ringer från okänt nummer….

…väcks det drömmar om att det är nu det händer. Nu som förlaget ringer och säger att ”det här är just det manus vi har saknat, kan vi få ge ut debutromanen också?”

Bild från www.sxc.hu - och från en annan tid....

Men det har ännu inte hänt. Oftast är det försäljare som jag inte alls vill prata med, och idag var det en anställd på företaget bakom en IVF-klinik. Av nån (emellanåt) outgrundlig anledning kom jag på att jag på eget bevåg skulle göra en undersökning om fertilitetsklinikernas psykologiska stöd till sina patienter. Visst tycker jag att det är en oerhört viktig fråga, men kanske att det ibland är onödigt att ta på sig uppgifter som ingen har efterfrågat. Allt fler svar kommer i alla fall. Och en del per telefon. Det är inte alla som helst kommunicerar per skrift, och jag borde ha varit beredd på det när jag skickade ut mejlet. Förmodligen har det totalt blivit ett par timmar i telefon om detta. Så säg gärna att ni tror att det har nån som helst betydelse att jag ägnar den där tiden (plus kvällstiden vid datorn) åt en oombedd och oavlönad gallup 😉 Nån gång framöver ska jag iaf, utan att namnge klinikerna, göra en sammanställning och leverera till Barnlängtan. Så får vi se om de har nån nytta av den.

Men nån gång hoppas jag att det är ett förlag som ringer. På riktigt.
Nu är trilogins tredje del avdammad och jag har börjat väcka samtalen med den huvudpersonen. En tredje kvinna. Den första, Bea, känner flera av er från Väntrum. Den andra, Maggi, ligger och väntar i kylan hos ett par förlag och har redan blivit utskuffad från två. Ett innan hon nådde hallen, och ett efter att i allafall ha fått ta plats vid middagsbordet och blivit bedömd hålla kvalitet. Men tydligen inte säljappeal.

12 reaktioner på ”När det ringer från okänt nummer….”

 1. Självklart är det jättejättebra att du frågar och engagerar dig. Det är ju en otroligt viktig fråga och säkerligen får det mycket mer tankar att snurra hos klinikerna när du ställer sådana frågor. Jättebra!

  Önskar så att ett förlag kan förstå det så många andra redan förstått, att du är en fantastisk författarinna som förtjänar mycket mer än att bli avvisad. Blir så irriterad på dom att jag snart startar eget bara för att kunna ge ut dina böcker själv!

  Ps. Kan vi träffas något? Dels för att det skulle vara mysigt men också för att jag har en beställning på ca 5 Väntrum och 2 Vänta Lydia.
  Kramar!!

 2. Jag tror absolut att det har en verkan, om än kanske bara några procent, men det är ju alltid en start. Den verkan som jag tror det här ger är att klininkerna måste reflektera över att det finns en psykologisk aspekt. Och ju oftare de behöver reflktera att det behövs, desto mer inser de förhoppningsvis att de måste lägga energi på de punkten också. Att sedan Barnlängtan får ta del av undersökningen kan ju faktiskt i slutändan generera ännu mer fokus på en svår och JÄTTESTOR effekt av ofrivillig barnlöshet. Mina varmaste kramar till dig Cecilia.

 3. Guu så bra! Det här e ju ett suveränt initiativ och ABSOLUT något Barnlängtan kan använda sig av! Det blir ett toppen komplement till rapporten och något vi kan visa upp för politiker och beslutsfattare. Föhoppningsvis kan det leda till förändringar inom vården 🙂 Men om också som ni säger så väcker du iom dina frågor tankar hos klinikerna, du påpekar brister som patienterna upplever och får dem att reflektera över dem och kanske tom att de förbättrar sig på området.
  Tack så hemskt mycket säger jag redan innan det e klart för det e precis sån här hjälp vi behöver. Vår lilla styrka i styrelsen har inte kapacitet till o göra allt som skulle behövas och sån här hjälp e mer än guld värd!

  1. Tack Cornelia för härliga tillrop! 🙂 Det är personal från två kliniker som har tackat en massa för att jag uppmärksammade dem på Barnlängtans rapport. Och det har glatt mig mest! Att de läst och förstått hur viktigt det är!

 4. Hej!
  Kul att få kika in på din blogg och ta del av ditt vardagsliv. Vilken fin familj ni är! Stort lycka till med skrivandet och jag hoppas att det magiska samtalet snart kommer även till dig :-).

  Kram!
  Emilie (som väntar på Samtalet från Sydafrika)

  1. Tack för den fina hälsningen Emilie, och tack än en gång för er ovärderliga medverkan i Drömmen om ett barn. Ni har varit hos mig vid köksbordet nu ikväll, och jag blir så glad över alla viktiga reflektioner som kommer fram i de nära och fina intervjuerna med er två. Åh om det där samtalet kunde få komma nu. Vi är många som väntar med er!

 5. Jag tycker du gör ett fantastiskt jobb som spenderar din lediga tid kring att förbättra situationen för ofrivilligt barnlösa. Du är en mycket inspirerande människa du Cecilia 🙂

  Och jag hoppas också att du kommer få ditt välförtjänta samtal. Jag ska beställa Väntrum av dig så fort lönen har ramlat in på kontot. Ser fram emot att få läsa den.

 6. Jag tycker absolut du gör ett jätytebra och viktigt jobb! Även om jag kan hålla med om och förstå att det ibland är lite dumt att ta på sig för mycket utan att få något (konkret) tillbaka för det. Så länge det inte genererar för mycket stress och ångest utan bara ger bra tillbaka så tycker jag du kan fortsätta med detta lilla (stora viktiga) projekt! 🙂 Fast självklart hoppas jag också på att förlaget med stort F ska ringa dig! Kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *