Mödrar och fäder och barn

Idag är det Mors Dag. När dagen började firas fick alla Sveriges hushåll instruktioner för hur firandet skulle gå till.

20130526-151202.jpg
Bild lånad från ett tjog förväntansfulla mödrar på Facebook.

Mors dag firades i Sverige första gången 1919, på initiativ av en författare vid namn Cecilia Bååth – Holmberg. Samma kvinna som översatte vår vigselpsalm ”Härlig är jorden” till svenska.

Själv är jag långt ifrån våra barn och deras fader just idag, och möter andra mödrar och fäder och adopterade som brinner för barns rätt till familj och mötet med människor som längtar. En viktig fråga har funnits på min agenda i fyra år kom äntligen till debatt och beslut. Febern fick stå tillbaka och engagemang och medicin hålla mig upprätt betydligt mer än kroppen vill. Det har givit utdelning. Viktiga kontakter knutna, viktiga diskussioner förda och beslut fattat. Jag är slut i kroppen och mår sämre fysiskt, men är så stolt över att ha orkat driva en fråga som förhoppningsvis kommer att göra skillnad för mammor och pappor, och därmed deras barn.

Så fort jag har fått chansen har jag lagt mig ner, trots att jag fortfarande är fånigt blyg över att visa min svaghet så konkret. Nu vågade jag för att frågan var för livsviktig för att få febra bort. Och just nu vågar jag ligga i soffan på en uteservering och drömma om nya tider, och glädjas åt det som är.

20130526-161604.jpg

8 reaktioner på ”Mödrar och fäder och barn”

 1. Modigt av dig, att driva din hjärtefråga, men också att visa dig svag! Jobbigt att vara ifrån familjen, men fint att ha gjort skillnad för andra familjer. 🙂 Hoppas du får en bra hemresa!

  1. Tack! Ja, det är skönt att vissa saker ibland tar tag i en så mycket att det är omöjligt att inte göra sitt bästa. Det är gott att träffa andra med stort engagemang. Och ärligt talat rätt omöjligt att förstå att många är oengagerade i frågor som står så högt på min lista…

 2. Det måste ha varit en jätteviktig fråga för dig. Det märks på ditt inlägg. Glad att du tog tag i den, Och att den gör skillnad för andra.
  Kram

  1. Roligt att det märks! Ja, om det inte varit för den här frågan skulle jag ha lyssnat på kroppen och stannat hemma. Den där frasen från Bröderna Lejonhjärta ringer i öronen. Där handlade det om mod. Här mer om ork och insats – för att inte vara en liten lort. 😉

 3. Jag som alltid får visa mig svag gläds att du vågade. Idag fick jag i min svaghet, tack vare den, möta en vän till dig. DV, står att läsa i min blogg.
  Vad underbart att du orkade agera för den fråga du brinner för o att det gav resultat. Hoppas du får vila nu och inte blir långvarigt sämre. Jag hoppas att de dina tänkte på dig där du var. Kramar

  1. Det var gott att läsa det på din blogg! <3

   Nu ligger jag platt och har inte ens klätt på mig. Mesta vilan får tas efteråt, men det är ett litet mirakel att jag klarade helgen så bra!

 4. Titta, nu kom jag in på din blogg! Min dator har sagt i flera dagar att den inte hittat servern och jag blev så bekymrad.
  Undrar vad som är din hjärtefråga, och gläds åt att du orkade ta upp den till diskussion!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *