Oförlåtande världsvida webben

Ibland glömmer jag att mina inlägg automatiskt ”pingas” när jag länkar till en artikel där det visas vilka bloggar som har nämnt artikeln. Länkningen gör jag för läsarnas skull och glömmer ofta vad som händer på andra sidan länken. Vissa gånger är det välkommet, andra gånger ser jag ingen vits eller till och med en ovits med att man kan ledas från artikeln till min blogg.

Efter att ha skrivit gårdagens inlägg om artiklar och lemurer, ändrade jag på rubriken eftersom jag ångrade ordvalet där. Jag tog också tog bort länken till DN när jag kom ihåg det där pingandet eftersom jag började tänka på Jonas Wahlströms barn och inte ville spä på att han – i mina ögon – talat för vitt och brett om adoption som inte gått rätt till. Men se på webben kan man inte alltid ångra sig. Vissa misstag är tydligen oförlåtliga. Själva inlägget vill jag ha kvar oförändrat – men den ångrade rubriken fortsatte länge att visas på DN fastän jag bytt rubrik, pingat om, raderat inlägget och sedan lagt in det på nytt.

Just när jag skrivit detta ser jag att inläggsrubriken nu ändrats hos DN till en senare version. Nu återstår att se om den ångrade länkningen också ska förlåtas så småningom.

Förmodligen ska jag inte behöva ta ansvar för vad andra är öppna om i artiklar om sin egen familj, men om jag vill ta ansvar och ändra mina egna ord borde åtminstone det vara möjligt…

Vissa fotspår suddas aldrig ut

2 reaktioner på ”Oförlåtande världsvida webben”

  1. Tack för de fina orden som jag fick på min blogg när jag vaknade alldeles för tidigt. Fått sova en del i all fall. Vad vore man utan bedjande vänner o vänner som ger en varma kommentarer. Hoppas din dag blir bra. Gläds åt dina 20 meter simning ett stort steg på vägen när man varit fråntagen. Allt gott och mkt välsignelser kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *