Omtalad

När andra tankar är mörka är också tanken på att andra talar om mig mörk och skrämmande fantasifull. ”Hur kan hon berätta på Facebook att hon gråter?”, ”Hon inbillar sig säkert bara att hon är sjuk”, ”Vilken självupptagen människa!”.

Fantasier som sagt, men ändå är det då extra gott att få exempel på att andra talar gott. Smått självupptagen som sagt googlar jag emellanåt på mitt eget namn för att se om Väntrum har uppmärksammats någonstans. Ibland blir det träff på det, och ibland på något oväntat. Som häromdagen när jag hittade ett citat av Cecilia Ekhem på en välläst och vacker norsk blogg. Anette Willemine lät mina ord bo tillsammans med bilder och ord som handlade om julstämning. Oj så det gläder mig.

Älskade tomtebarn 2010

Citatet hos Anette Willemine är hämtat från den inspirerande sidan Siterte sitater där mina ord får bo bland ord av fantastiska personer som Karin Boye, Nelson Mandela, Henrik Ibsen och Linda Olsson. Den som gillar Siterte sitaters Facebooksida får ett citat då och då i sitt flöde av lussebullar, tävlingar, hockeyresultat och (i undantagsfall) tårar.

På min egen officiella Facebooksida la jag häromdagen upp hela den dikt som citerades i den norska bloggen. Första publiceringen av den dikten, som jag en gång skrev till en gudstjänst som handlade om Ordet. Här kommer den för andra gången.

Tala

Om vi kunde tala så med varandra
att orden var sanna och nära
Om jag vågar mötas, beröras av andra
i ärlighet, lyssna och lära

bära förtroligt på det som blir givet
lyssna till ord som ingen har sagt
Öppna upp för Guds ande i livet
vårda det Skaparen inom mig lagt

lagt, när ordet Han sa som blev jag
rört vid mitt innersta stilla och ömt
Om jag så kunde blott för en dag
säga de ord som någon har drömt

Om vi kunde tala så med varann
ge värde och mening åt orden
Om vi i samtalet närheten fann
så anades himlen på jorden

(Cecilia Ekhem, 2005)

Den person som ligger bakom Siterte sitater är Kjerstin Aune. Tyvärr har jag ännu inte mött henne, men idag gläds jag åt att jag ska få möta den som fick våra vägar att korsas, hennes kusin som jag delar denna tid av sjukdom med på många sätt. Kjerstin har gjort en otroligt berörande sång som ger mig tröst just dagar som dessa.
Jag tar och lyssnar på den igen. På gløtt

4 reaktioner på ”Omtalad”

 1. Om ingen vågar vara sig själv på fb och i det vanliga livet hur ska vi då lära känna varandra. Om allt bara låter ljust o lätt så blir det ju en flykttillvaro. Jag tycker det är jättebra att du visar att du är fullt ut männsika, med skratt och tårar, oro och tilltro. Det är bara du som vet hur du mår och det är ett förtroende när du delar det med oss. . Dikten du skrivit är helt fantastisk och du har en stor gåva att skriva.Sången du la in följer mig i dagar, det är något i melodin och orden som biter sig fast, tänker det varje gång jag hör den, ngt mkt speciellt som oxå är en gåva. Omkra
  mande kram

  1. Tack Kristina för dina ord. Det är lite (eller mycket) det som är problemet – att det är lätt att lära känna mig men att majoriteten av kontakterna där antingen visar bara yta eller ingenting av sig själva. Det är naturligtvis upp till var och en, men när det gör mig sårbar att stå där och basunera ut min ärlighet, liksom i ett mörkt rum där bara ett fåtal av åhörarna syns, så kan det vara dags att lämna. Åtminstone för ett tag.
   Ja, en fantastisk sång! Kram till dig med!

 2. Vacker låt.
  Underbart kort på barnens julfirande.
  Så som man önskar att alla barn fick ha det på julen.
  Även om de inte är vända mot kaneran så syns det att deras ögon tindrar.

  Jag önskar så mycket att du får en jul utan feber även i år.
  Jag brukar också påminna Gud om att han ska hjälpa dig.
  Nämner ditt namn för honom.
  Kramar till tusen

  1. Tack för bön och omtanke! Jag nämner också ditt namn, ibland Tolmia och ibland ditt rätta. Gud vet vem jag menar 😉
   Jag tycker också om den bilden. Blixtfriheten blev effektfull. Min pappa (svordomarnas mästare och med ett hjärta av guld) brukade påstå att han sa ”Tindra ungjävlar” till mig och lillasyster som barn. 😀 Det var inte ett dugg sant, men ganska roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *