PAINSOMNIA

Nej, det vägrar vända. En vecka nu av painsomnia. Smärta som förvärras när jag ligger ner, och såklart ger sömnlöshet. Några gånger denna vecka har jag lyckats sova två timmar på raken innan smärtan väcker mig, men då har värken i armen blivit så svår att det tar ett par timmar för den att lugna sig. 

Mindre hoppfull idag. 

Just nu verkar ME utan helvetisk nackspärr som rena himmelriket. 

15 reaktioner på ”PAINSOMNIA”

  1. Tack kära du! Ja, jag börjar få en aning av vad kronisk värk kan göra med en människas hopp och tillförsikt. Och tro. Den värk jag haft de tre åren hittills är väldigt lindrig i jämförelse. Och redan den har jag lidit av.

 1. Värk borde förbjudas. Specielt den som värktabletter inte biter på :/ Kram från en annan värk/sjuk-soffa, men här gör värktabletter iaf nytta.

 2. Hur länge kan egentligen en nackspärr sitta i? Tycker du borde ha passerat den gränsen med råge nu! Kan de inte droga dig och spruta in muskelavslappnande eller nåt? (Ok, dum fråga kanske, för kunde de det hade du ju redan provat!) Skrämmande!
  Kram!

  1. Eftersom smärtan går ner i armen och ger domnade fingrar (och eftersom jag är googlingsdoktorand) anar att det inte är nackspärr utan diskbuktning. Eller i värsta fall diskbråck. 🙁 Sjukgymnasten konstaterade att det är fråga om nervsmärtor. Svårt att smärtlindra verkar det som. Igår var det sämre så då paniktestade jag Citodon igen och fick en smula effekt. För första gången på tio dygn kunde jag ligga ner en stund utan krampartad värk i armen. Men så fort jag ligger ner längre än en timme blir värken outhärdlig och väcker mig. Eftersom jag är en så exemplarisk patient och gör övningarna hela tiden tycker jag att jag borde få belöning snart. Och värsta kraschen Orvar….

 3. Men kära du! Det är då ingen ände på förskräckelserna. Det var en sällsynt dålig kombination. ME o ev diskbuktning. Inte för att ord hjälper i detta. Men jag tänker på dig.

  1. Tack för omtanken! Den gör gott! Tills det blir bättre är det platt på rygg och kuddfritt som gäller, men sen får jag nog se över ergonomin i sjukstugan. Ta hand om dig du med.

 4. Du får köpa såna här dyrbara madrasser o kuddar med magnetism o avlastning. Så du kanske kan ligga bättre iaf?
  Nu får du nog prova allt som står till buds. Dyrt eller ej. Så här kan du ju inte ha det.

 5. Kan inte komma på något att säga som skulle kunna hjälpa eller trösta. Ord är dåliga på smärtlindring… Men jag ber för dig. Känns inte som det är mycket att komma med just nu… Kram

  1. Det är verkligen nåt att komma med! Särskilt när jag har egen bönesvacka och fick nåt nytt att oroa mig för är det välkommet med bön. Tack och kram!

 6. Nervsmärta är knepigt… och ONT. Hoppas den försvinner fort. Bön för det. Även om det är svårt att få bukt med smärtan, finns det ändå sånt som kan hjälpa. Vill du ha såna tips, så får du hojta till, så tar vi det lite mer sensurerat än här 😉 Men mest hoppas jag ju du slipper undersöka sånt som kan lindra å blir av med smärtan ändå.

  1. Tack N! Jag lyckades sova tre timmar på raken innan värken drev upp mig inatt och hoppas det är nån slags signal om att det vänder.

 7. Funderar på vad du har för madrass, som långluiggare har man rätt att få en bra madrass för undvika trycksår och avlasta olika muskelgrupper. Du måste absolut vara meriterad till en sån. Här är det arbetsterapeuterna som skriver ut

  Förbönskramar

  1. Nej, madrassen är inte den nyaste – men största problemet är nog att jag har legat uppallad på höga kuddar och böjt nacken lite framåt. Jag väntar på AT och har med sängfrågan på den mentala listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *