Punktinsatser

Helgen tog på krafterna så nu är vilan i fokus. Min feber visar inga tendenser att ge sig av, och det är extra tungt i kroppen just nu. Ändå vågar jag hoppas att tillfriskning pågår, om än så långsamt att den knappt märks. Vissa stunder märks den. Huvudet känns lättare och jag orkar en smula mer. Bara smulor, bara korta stunder. Ändå försöker jag lägga det under hoppets mikroskop och tänka att det är på rätt väg.

Här hemma har jag storstädat. Hela köksbordet. Jag tog bort posthögarna, vände upp och ner på duken och ställde fram blommorna vår kulturutövande tös fick för en teaterpjäs i helgen.

20130528-125844.jpg

En punktinsats. Såna som jag har fått öva mig i att tycka duger. Ikväll kommer mina författarkamrater och sitter runt det här köksbordet. Vi har inte träffats sen i mars ifjol. När min feber nyss hade kommit och jag tänkte att ”det går väl över imorgon”. Ännu har inte imorgon kommit, men ikväll ska vi mötas och tala om hur författardrömmen ska fortsätta förverkligas när imorgon är här. En punktinsats för hoppet.

4 reaktioner på ”Punktinsatser”

 1. Det tycks bökigt att komma åt både blogg och kommentarsfunktion idag. Tack ni rara som inte stannar därvid utan mejlar. T ex med denna fina hälsning:

  ”Jag har lärt mig att man måste njuta av de ögonblick som faktiskt kommer. Ibland är de så försvinnande små att man nästan missar dem – men att försöka stanna upp och njuta är guld.

  Jag hoppas att de där små smulorna successivt växer till sig till att bli först kakbitar, sen tårtor osv.

  Ha en ljuvlig träff!!
  Kram”

 2. (Min man listade ut vad som var fel, så nu kan jag läsa din blogg igen! Hurra!)
  Så bottenlöst trist att febern inte vill ge med sig :-(. Jag blir så ledsen och frustrerad å dina vägnar.
  Fast mitt i allt det svarta skrattar jag åt att du storstädat hela köksbordet och vänt på duken. Förlåt. Men det är mitt i prick min humor.

  1. Glad att du är tillbaka! Och att storstädningen roade dig. Vid middagen nyss blev det en stor ketchupfläck på den, så jag grubblar på om det finns nån tredje sida. 😉
   Jag försöker påminna mig om att det var just så här i somras vid första behandlingsförsöket. Minimala framgångar och sedan svackor, och så lite framåt igen efter ett tag. Så det är väl bara att fortsätta försöka få fatt på det där hoppet. Tack för all omtanke!

 3. Strategiskt placerade saker kan lösa ketchupfläcken! Blomvas, fruktskål, men helst inte saltkar eller liknande eftersom folk har den ofina vanan att lyfta på dem och därmed se fläcken 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *