Sänkta ambitioner – och höjda

Min plan var att baka semmelbullar till ett årsmöte och ägna mig åt lite andra nyttiga sysslor efter middagen. Så tog musten slut efter lämna – jobbajobbajobba – hämta. Så istället för att få fler anfall som tjurig mamma sänkte jag ambitionerna. Plockade fram tröttheten och restspagettin och tände ljusen. Bordena och dammråttorna och skräphögarna får klara sig till en annan dag.

Jag hann ögna igenom tidningen som inte hade nån chans imorse och hittar fortsättningen på berättelsen om norrlandstingens (halva Sveriges yta…) syn på stödet till ofrivilligt barnlösa. Oppositionsrådet tycker att det ska bli mer jämlikt i hela landet och att man bör få tre försök. BRA DÄR  – som Peter Settman och ett knippe andra 08:or skulle ha sagt. Jag är glad att man ger sig in i debatten, men skulle önska lite kött på valfläsket. Oppositionsrådet citeras så här:

– ”Vi har intagit en gammalmodig hållning, metoden har inte funnits så länge och vi har inte hängt med”, säger Elisabet Strömqvist.

Den här metoden, IVF-behandling, har funnits sedan 1978 då vår egen, högt ärade, nobelpristagare Robert Edwards hade forskat fram ett sätt att låta äkta ägg och äkta spermie mötas utanför kroppen (inte det minsta konstgjort). Men metoden är ju rätt ny i Sverige. Först 1982 föddes det första IVF-barnet i Sverige. 😉 Undrar vem det är. Grattis lilla 30-åring!

Den här gången länkar jag inte till artikeln, eftersom jag lusades ner med osakliga och virriga kommentarer efter den förra länkningen. Jag lusas hellre ner med bokbeställningar. Den lilla, lilla toppen efter recensionen har nu lagt sig.

Svensk och kenyansk muskotburk

Ända sen jag var barn hemma hos mormor har jag ätit muskotnöt på pasta. Helst hel nöt riven på minirivjärn. Men eftersom både nöten  och rivjärnet är lite svåra att hitta ibland är det bekvämt med riven muskot. Den högra burken köpte vi när vi bodde i Kenya för tre år sen. Den har hängt med tills nu trots utgånget datum, men nu har den fått konkurrens av ICA:s egen muskotnöt. Garanterat därproducerad.

Nu gäspar jag vidare. Det är dags att gå och sova med en liten gosse. Därproducerad och garanterat älskad.

5 reaktioner på ”Sänkta ambitioner – och höjda”

  1. Så klokt att sänka ambitionerna när du såg att det inte bar. Det är så lätt att glömma bort att det faktiskt går att göra så och så blir man en tjurig, grinig mamma. Inte roligt för någon.

  2. Tråkigt att du är trött.Skönt att du kunde sänka ambitionerna. Ibland är vila och rester det man behöver. Vi åt oxå rester så födelsedag det var. Tid och ork räckte inte här heller. Ha en bra torsdag kram

  3. Ja är jätteglad för att du sänker ambitionerna och låter dammråttorna få trivas. Det är mycket bättre att du och resten av familjen mår bra. Vi mår jättebra. Hälsningar från mor och Hanz.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *