Sista semlorna och principerna

Så har den tredje och sista semlan byggts för i år. Det har sagts förut, men jag tjatar så gärna: jag förstår inte vitsen med att äta bakverket som symboliserar frosseriet under själva fastan. Men jag är rätt ensam om den tolkningen, så nog har det hänt att jag blivit bjuden av nån semmelhedning också under fastan. Då har jag varit trevlig och ätit men kallat det för bulle med mandelmassa och grädde. Det gäller att vårda om sina principer. 😉

Jag fick låna sonens bästa fat och skrattade när jag såg vilken form locket fick när jag skar det.

20130212-185427.jpg

Apropå principer så hör jag till dem som har suckat högt över spektaklet kring Melodifestivalen och alla låtar och deltävlingar och evinnerliga omröstningar. Tills i år. Nu upptäckte jag att jag såg fram emot ståhejet i lördags. 😮 Vad händer?

20130212-191717.jpg

En del i personlighetsförändringen stavas Gina. Med G. Inte J. Denna sköna sundsvallskvinna och Dannykamraten (en muslim och en kristen, båda härliga förebilder, är det inte fantastiskt?!) gör programmet värt att titta på trots alla låtar som får pannan att skrynkla sig. Och rönnbären att smaka surt. Låten som jag skickade in var bättre än väldigt många av de där bidragen. Helt objektivt. 😉 Text av mig och min dotter och tonsättning av en god vän. En hoppfull låt som inte tog sig fram. Endast EN låt ur amatörgruppen togs in. Resten av låtarna har etablerade musiker skrivit. Ibland svårt att tro.

Sura rönnbär här. Men söta semlor.

4 reaktioner på ”Sista semlorna och principerna”

 1. Gott med semlor men jag har också funderat på varför vi frossar så under den tid som kallas fastan. Ibland är vi lite kompliserade. Melodifestivalen är rätt kul men jag tittar inte varje vecka. Min favorit är yoio men jag gillar också sean banan.
  Jag önskar dig en fin fortsättning på veckan och en stor kram.
  Vi har en underbar ny familjemedlem.
  Lilla Kelly 8 veckor och världens busigaste 😉

  1. Härligt med er lilla bäbis! 🙂 Grattis!
   Jag gillar Yohio (sundsvallshjälte liksom Gina) och nån annan här fastnade för Sean Banan. Det gör inte riktigt jag…

 2. Vi åt fastlagsbullar idag. De första, och förmodligen de enda. Dottern hade bakat på hemkunskapen, och jag fyllde dem ikväll. Men vi malde alldeles för mycket mandel, så nu har vi en hel skål mandelmassa över. Undrar vad vi ska hitta på med den 🙂

  1. Åh, dotterns bullar och hemmagjord mandelmassa med. Härligt! Jag har bloggat recept på en kletig saffranskaka med mandelmassa. Den funkar också i februari 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *