You and I

Skrivardag som ger skjuts åt tredje romanen och välbehövlig återhämtning, men med längtansklump i magen. Barnalängtan. Av en kär sort. Vår trettonåring är med mormor på sportlovsresa till ett av mina bästa och mesta resmål. När längtansflickan var knappt två år var vi där tillsammans.

"Lelle Puuuuh!" Hamleys och Disney Store var härliga lekplatser januari 2001

Jag var i min dotters ålder när jag första gången besökte London. Sen blev det en mängd med besök under de följande tio åren. Familjeresa, språkresa, Taizéresa, vänresa, mamma-mormor-resa, skolresa, inför-bröllopresa…

Femtonårig Cecilia

Västen som jag har på bilden hade jag nästan jämt. Nu har min älskade tonåring fått den och har med den till London. Märkligt och skönt.

Två gånger Chess blev det. Första gången strax efter premiären 1986.

Mormor och dotterdotter kommer förmodligen se någon musikal. Om jag och dottern hade varit lika tidlösa som västen hade jag velat se Chess med henne. Nu lyssnar jag på den musiken och minns hur det var att se och höra Elaine Paige och Tommy Körberg sjunga You and I för 26 år sedan. Här gör de det igen, långt senare. Det år vår flicka föddes. Längtansflickan.

3 reaktioner på ”You and I”

  1. Åh vad jag skäms som inte varit inne o kommenterat, jag är ju själv precis som du o gläds över alla kommentarer, men jag har inte orkat. Förra veckan dränerade all min kraft.Att ha vik ass är så tungt. Känner hur jag blir alldeles lamslagen och inte får ngt gjort. Hoppas din dotter har det bra med mormor. Viken gåva att få göra ngt sånt. Lycka till med skrivandet kram

  2. Kristina: Ingen anledning att skämmas! Jag är glad när du orkar titta in, men hoppas att du hushåller med din ork till det viktigaste.

    Signe: Många bilder av glädje hittade jag. Och skickade en till dig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *